ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este un proiect de educație nonformală și alternativă adresat copiilor cu vârste între 10 și 17 ani din Alexandria, Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Urziceni și Mizil, din mai 2021 până în octombrie 2022.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Sponsor principal: Kaufland România. Parteneri: NORSENSUS Mediaforum Norvegia, Muzeul Municipiului București.

Prin intermediul benzilor desenate și al poveștilor ilustrate, copiii din cele șase comunități vor căuta soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei. Cu acest prilej îi vom introduce în lumea dezvoltării durabile, a economiei circulare și a resurselor regenerabile, ca modalități constructive de a contribui activ la prezervarea ecosistemului care ne este casă tuturor: Pământul.

Șase orașe, zece școli, peste o sută de copii participanți, zece profesori, cinci traineri, șaizeci de ateliere de bandă desenată și storytelling, șapte expoziții - așa arată proiectul în cifre. Mai mult de atât, este o incursiune în imaginația copiilor care sunt stimulați să lucreze în echipă, să găsească soluții pentru combaterea poluării cu plastic, să le transpună vizual, să își dezvolte gândirea critică. Împuternicirea lor este un instrument sustenabil pentru dezvoltarea pe baze sănătoase a comunităților locale.

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este o platformă interdisciplinară care încurajează noi perspective de abordare a problemelor locale și globale și își propune să promoveze arta vizuală ca un mijloc de comunicare, să contribuie la dezvoltarea de noi abilități în rândul tinerei generația și să susțină cetățenia activă.